Latest WACUP beta release is build #9630 (December 22nd 2021) | Latest WACUP public preview is build #7236 (March 11th 2021)


NOTE: New beta testers are not currently being added as I need to re-work the beta test program

If you've not already requested to be a beta tester & would like to then please send a PM to 'dro' to be added to the beta test group.

Note: requests to be a beta tester are processed in batches when new beta builds are released so please by patient of this process.

Author Topic: My MP4/Video Issue  (Read 2482 times)

MourningStar

  • Beta Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 228
  • ... (-(-_(-_-)_-)-) ...
    • View Profile
My MP4/Video Issue
« on: April 26, 2020, 11:23:37 PM »
(fwiw, posted in Beta forum before I resigned as a tester and no longer have access to it)

Due to the excellent and sound-shaping flexibility of WACUP/Winamp, I strictly view all my mp4-based music videos with this app. Unfortunately, my experience with WACUP forces me to return to Winamp 5.666. My video library is typically 720/1080 and the playback (video, not sound) is very jittery and pixelated. Out-of-the-box Winamp video playback is smooth and crisp. dro and others have pointed me to various settings and adjustments to deal with my various issues with positive results so, hopefully, there may be a cure for this issue. I will remain with Winamp until this is resolved in WACUP. I first notice this in latest Beta. Went back to Preview Build release and confirmed this behavior there as well.

(If desired I can provide my 'test' video)

-thank you



dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3376
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #1 on: April 27, 2020, 09:52:20 PM »
A test file would be needed along with confirmation of what video playback settings in both the winamp & wacup installs is being used.

-dro

I've also removed the 2 comment posts from the thread.

MourningStar

  • Beta Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 228
  • ... (-(-_(-_-)_-)-) ...
    • View Profile
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #2 on: April 27, 2020, 10:35:22 PM »
Thank you for your time and reply. I have attached images of what I hope are the settings you have requested.

Your attachment limit is 10MB and the video is ~69MB. I have no cloud-type storage accounts. You? I know of a
free service called 'We Transfer'. I have only used it to download, but will learn how to upload. Advise please.

MourningStar

  • Beta Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 228
  • ... (-(-_(-_-)_-)-) ...
    • View Profile
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #3 on: April 27, 2020, 11:32:10 PM »
dro - Test video sent to your pm

dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3376
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #4 on: April 28, 2020, 11:38:43 PM »
I've just had a look & I can see it's stuttering along with the CPU level higher than 5.666 - that's new not widely tested code for you. I'll look into the issue over the next few weeks & update once I've got something to report on.

-dro

MourningStar

  • Beta Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 228
  • ... (-(-_(-_-)_-)-) ...
    • View Profile
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #5 on: April 29, 2020, 12:29:52 AM »
I've just had a look & I can see it's stuttering along with the CPU level higher than 5.666 - that's new not widely tested code for you. I'll look into the issue over the next few weeks & update once I've got something to report on.

-dro
10-4

dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3376
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #6 on: May 21, 2020, 01:06:48 AM »
I've had a proper look & I've made some changes for the next build which seem to resolve the main issue I'm seeing though it still feels like it's a little bit jittery compared to other players (VLC & WMP - 5.666 had that slightly off feel to me as well). As it helps not having the input plug-in trying to force updates of the video window which was dragging down the performance from what I can see (definitely wasn't intended).

-dro
« Last Edit: May 21, 2020, 01:09:25 AM by dro »

MourningStar

  • Beta Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 228
  • ... (-(-_(-_-)_-)-) ...
    • View Profile
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #7 on: November 10, 2020, 11:39:27 PM »
Well, I have finally made the transition to Windows 10 and brought with me the original final Winamp. It's running robust as ever. I also just had the chance to install and run the latest WACUP (July2020). Wacup still has the issue.

dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3376
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #8 on: November 11, 2020, 06:46:38 AM »
I made changes that improved the experience I could replicate to the point that both side by side seem to be the same to me (however both are jerky with the example video).


So maybe I'm just not testing it right but I did what I could at the time. I'll come back to video at some later time point but you're probably going to better off with a non wacup solution (maybe even the mighty winamp v6 will improve things for video....).


-dro

MourningStar

  • Beta Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 228
  • ... (-(-_(-_-)_-)-) ...
    • View Profile
Re: My MP4/Video Issue
« Reply #9 on: November 12, 2020, 03:04:16 AM »
yes, it is possible you are not testing it right. Your efforts now and in the future are appreciated. My experience with WACUP thus far, as stated, is unchanged. I do not experience the same as you and thus, the video runs smooth and therefore have no need of v6. -thx