Author Topic: AVS plugin  (Read 2064 times)

SoundBoomer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
AVS plugin
« on: April 06, 2020, 11:04:43 AM »
Winamp 5 had preinstalled AVS with presets and "Winamp 5 Picks". Version 2.81b would be better since 2.82 crashes a lot. I already tried copying the .dll from the original one, but WACUP has no context menu.

dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3162
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: AVS plugin
« Reply #1 on: April 06, 2020, 03:19:33 PM »
On the Visualisation preferences page (Preferences -> Plug-ins -> Visualisation) there is a means in the description block to install the 3 different AVS plug-ins that people are commonly trying to use. It won't install presets as that's down to you the user but you end up with 2.81d, 2.82 & CHAVS (which is incorrectly marked as 2.81b). That's all that can really be done as AVS is & always has been unstable.

-dro

SoundBoomer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: AVS plugin
« Reply #2 on: April 07, 2020, 10:25:01 AM »
Got it, but all the versions still don't have the right click menu. How do I fix it?

dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3162
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: AVS plugin
« Reply #3 on: April 07, 2020, 03:18:49 PM »
I don't know what right-click menu you mean. Within the AVS window or somewhere else ?

-dro

SoundBoomer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: AVS plugin
« Reply #4 on: April 08, 2020, 01:52:35 PM »
Yes, the right click in the AVS window. Also, I tried loading some presets in but they didn't work.
« Last Edit: April 08, 2020, 01:53:25 PM by SoundBoomer »

dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3162
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: AVS plugin
« Reply #5 on: April 08, 2020, 02:23:21 PM »
That menu is broken for some reason & is also like it under 5.666 for me. If you open the config window then you can try to manage things that way.

I've had presets load but it might be missing one of the supporting renderers or it could just be AVS being it's normal unstable self. It might also just not be looking in the correct location as AVS has a tendency to try to use the main program install folder instead of the "modern" way of using the settings folder.

Alas there's really not much I can do about it at this time as trying to get AVS to run "correctly" with anything beyond a specific VS6 compiler setup that I don't have anymore can cause preset failures & that's without even contending with the plug-in being aimed at technologies that Windows really doesn't want you to use anymore. This is why I'd held out on having AVS as something directly provided within WACUP as it imposes an implied level of support that I don't offer for the plug-in.

-dro
« Last Edit: April 08, 2020, 02:24:06 PM by dro »