Latest restricted WACUP beta release is build #19320 (June 5th 2024) (x86 & x64 changelogs) | Latest WACUP public preview is build #19320 (June 5th 2024) (x86 only)


NOTE: Beta testers are added in a limited & subjective manner as I can only support so many people as part of the beta test program to keep it useful for my needs.

Unless I think you're going to be helpful, not all requests will be accepted but might still be later on. Remember that beta testing is to help me & the limitations currently works for my needs for this project.

Author Topic: No Input Plugins Loading v1.0.5.4130  (Read 4780 times)

joerpaul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
No Input Plugins Loading v1.0.5.4130
« on: September 02, 2019, 05:33:35 AM »
I finally decided to update my old Winamp 5.8.3660 installation, with which I haven't had a problem with in years, to WACUP after testing it out and finding it to be stable and updated with nifty new features.

A very strange thing happened today. I updated my video card drivers (Core i7-7700HQ/Intel HD Graphics 630, NVideo GeForce GTX 1050 Ti) and restarted my PC, after which, WACUP failed to load!!! I tried reinstalling WACUP and the crash persisted. I tinkered around a bit and discovered it was a subset of the input plugins that were causing the crash, including in_mp3 and in_mp4. in_flac was the only one that still seemed to work. I then tried reverting to my old Winamp 5.8.3660 installation, and it worked perfectly.

This is very distressing.

Eris Lund

  • The Skin Guy, Official Modern Skin tech support
  • Beta Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 284
    • View Profile
    • Eris Lund's Github
Re: No Input Plugins Loading v1.0.5.4130
« Reply #1 on: September 02, 2019, 08:38:30 AM »
your issue being that you used winamp 5.8 as the base installation, rather than 5.666

i am not sure if that was mentioned in the installer notes itself, but it is generally recommended against installing ontop of winamp 5.8, as its just a huge mess and very unstable and dro refuses to touch any of it for a few good reasons

downgrade to winamp 5.666 (or install that seperately) and then install WACUP
Maker of Plugins, I suppose.
gen_native:
https://github.com/0x5066/gen_native
vis_sdl2:
https://github.com/0x5066/WinampVis
(I know, creative names)

dro

  • Admin / WACUP Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4575
    • View Profile
    • WACUP (Winamp Community Update Project)
Re: No Input Plugins Loading v1.0.5.4130
« Reply #2 on: September 02, 2019, 12:33:10 PM »
The WACUP installer should have prevented trying to install over a 5.8 beta install so I guess I need to double-check those checks should be working (will be fun when I won't download or install that release on principal).

However if I'm reading things correctly, the WACUP install had been working fine & it's only after the video card update & reboot, correct ?

If so then based on an issue seen last night via Discord where an Nvidia update had failed, reinstalling the video drivers might be what's needed & it's not an actual WACUP issue but the OS/video driver breaking things.

Also re-running the WACUP installer is something to do & if that still doesn't work then there's some other steps to take.

-dro